Nu får det väl räcka i alla fall!

Ok, ska berätta vad det handlar om och så.

2005, träffade jag en tjej via internet som hette Sofie. Och var från Stockholm, hon skulle jobba som konsult i Flen åt lite företag. Men i alla fall, efter typ 3 månader i Flen så fick hon ett erbjudande från ett företag i USA som erbjöd henne jobb som det hon var utbildad till. Nämnligen som forskare inom nanoteknologi. Ja typ i alla fall, lättast att förklara det så =)

Och hon tog det i alla fall. Och tjäna pengar som ett troll. Och under sommaren 2006, så kom hon i alla fall hem till Sverige igen och hälsa på. Då hade hon även en kompis med sig som hette Amy, världens trevligaste tjej! Kan väl säga att Sofie och jag hade börjat växa ifrån varandra, och jag o Amy började prata med varandra över internet/telefon. De var fortfarande bästa vänner och kommer alltid vara det.

Sen 2007 så var Amy och Sofie här i Örebro och hälsade på. Då kom jag och Amy ännu närmre varandra. Det gick så långt att vi blev kära i varandra i alla fall... Sen i december 2007 så kom Amy hit själv, hon skulle på en föreläsning nånstans. Hon sov i alla fall hos mig, hon var här en natt... Detta låter as dumt nu när jag skriver det men så här var det i alla fall... Hon var så ledsen när hon åkte hem till USA att hon blev sjukskriven från jobbet nästan en månad för att hon saknade mig! Fatta, hon sakna mig, MIG! Av alla människor!

Sen har vi träffats en gång under 2008 som ingen hemma i Flen, eller här i Örebro visste om. Varför jag inte tala om det för mamma ens vet jag inte.

Och nu kommer det som på ren svenska fitta till allt! Idag, eller rättare sagt imorse. Så ringde Sofies mamma och hon var väl mer eller mindre förstörd när hon ringde. Hon sade att Sofie och Amy hade varit med om en bilkrasch, och att de omkommit! Då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Är det nån som driver med mig tänkte jag, men det var det inte. De skulle precis till planet till New York så hon kunde inte prata nåt längre med mig.

Så först nu ikväll har jag pratat med hennes mamma igen och de frontalkrockade med en lastbil på väg hem till New York från en jobbresa. Sen pratade jag med Amys mamma och hennes lillasyster.

Då fick jag reda på ett par saker jag inte visste om... Först och främst, Amy var så förälskad i mig att hon funderade starkt på att flytta till Sverige eftersom jag inte flytta till USA. Plus att sist hon var här, här kom den största chocken! Så blev hon tydligen gravid! Men fick ett missfall, och hon visste inte hur hon skulle ta det över telefon. Hon skulle tala om det nu i sommar när hon hade tänkt att hälsa på mig!

Så nu undrar jag bara en sak! Varför i HELVETE ska folk bara dö!?!

Fan va sur jag blir!!! :( Nu får det fan räcka!


Nästa del blir på engelska så Amys mamma, Sue, och hennes syster, Lilly, förstår det.

I'm truly sorry for the loss of Amy. I loved her very much, and apparently she loved me to.
I know my mom wanted to meet your daughter, but as you know she passed away in march.
And I guarantee you that she will look after both Amy and Sofie. Or at least I hope so.

And for Amy.
I loved you more than you ever knew, and I missed you daily. And now that you're gone I don't know what to do without you. Before I met you, I got by on my own. But now, I've never felt so lonely as I do now. The nights are so long, and the days just rip through my heart.
I hate that I realised how much I loved you after something like this happend. When you where here in Sweden it was the happiest I've ever been in a long time. You lightend my day, your smile to me was like the scent of roses. It was beautiful as ever. I hope, no I know that we will meet again. And I hope that you are there waiting for me along side my mom whenever it is that I come there.

Your eyes shined like a star in the night skies, you where the light in my life when you where here.
I love you very much... And I always will.

Alltså, nu tycker jag livet börjar bli jävligt orättvist!!!! :*(

Gud kan ta sig i arslet! Sätt dig på armbågen och rotera!

Ja vad mer ska man säga...

Rest in peace Amy and Sofie.

Wow, 3 personer som betydde massor för mig inom loppet av 2 månader... Hur mycket ska jag orka med egentligen?

Ja, suck...

Politik

Ja politik ja. Vem trodde för nåt år sen att jag skulle ägna mig åt politik?

För en gångs skull så är det faktiskt kul att hålla på med det och det är nåt man kan vara med och påverka.


Fick en fråga på stan idag faktiskt, när jag var och förvalsröstade. Frågan löd: Varför är du pirat?

Detta kom alltså från en gammal tant, ca 85 plus. Hon var intresserad i hur folk röstar nu för tiden sade hon.

Jag svarade tillbaka med en fråga först: Har du hört om alla nya "data" lagar?

Ja, jag har läst lite om dem men inte förstått de riktigt, sade hon.

Då ska jag förklara lite sa jag.

Började med att säga att jag tycker de "äldre" partierna och deras gråa ledare inte kan, inte vill och inte gillar datorer.
Då fick jag ett leende tillbaka.

Sen sa jag att mitt privatliv, det är min ensak. Inte nån nisse på FRA eller nån annan instans i Sverige som ska snoka i mina mail, brev eller lyssna på mina telefonsamtal. Eller bara få komma hem till mig med en husransakan utan att gått genom domstolen. Och sen vill jag inte att nån ska kunna få spåra min mobil om jag inte har gjort något dumt.

Och sen frågade hon om vi stod för att man ska få "sno" någon annans material genom fildelning.
Visste inte riktigt hur jag skulle svara först men sen så sade jag i alla fall så här: För mig är fildelning något som ger mig en försmak på saker. Visst absolut tycker jag att artister och skådespelare, författare m.m ska få ha sitt namn och sin framgång och tjäna pengar på det de gör. Men tycker att för personligt bruk och då menar jag personligt bruk att det borde vara "lagligt" eller finnas en tjänst där alla tjänar på det.

Ok, sade tanten. Men sen då?

Hur menar du sen sade jag tillbaka.

Ja, jag har läst det som står på hemsidan för min sonson är med i det där. Och vad menar ni med delad kultur och fri kunskap?

Jadu.... (kollar frågande på henne om hon ska säga sitt namn).

Anna, svarar hon.

Jadu Anna, vissa i alla fall av de jag träffat säger mer eller mindre att vi vill avskaffa upphovsrätten. Men det är inte sant, vi vill skapa en balans mellan nyttjare och skapare. Så att det lika sätt gynnar båda parter.

Ok, förstår nog vad du vill ha sagt säger hon. Men fri kunskap då? Är inte kunskap fritt idag?

Njae inte riktigt. Idag så uttnyttjar större företag patenten som de har som en slags pengamaskin. Jag säger så här: Släpp patenten, låt individer som vill vidare utveckla saker och ting göra det. Låt de som är intresserade av teknik utveckla den i den riktigning de vill. Så det gynnar alla, även pensionärer.

Vaddå pensionärer, häver hon ur sig lite smått sur låter det som.

Ja jag menar inget illa alls med det. Men finns det nåt du skulle vilja ha som gör att din vardag blir lättare frågar jag Anna.

Mjae jo kanske...

Som vaddå till exempel frågar jag.

Ja nåt som kan hjälpa mig att lyfta lite tyngre saker hemma i huset med gubben min svarar hon.

Finns det idag? Jo det gör det, men grejjen med detta blev till slut att hon ville att det skulle passa in i hennes hus med hennes saker. Och det mina vänner, finns inte idag!

Då sa jag att skulle det inte vara bra om nån kunde ge någon yngre tillåtelse att göra en sak typ nu på en gång?

Självklart svarade hon ja.

Men idag så måste det gå genom en hög av instanser, genomgångar av material och vad som är lagligt för att inte inskränka på någon annans "marker".

Jag säger så här: Låt innovationen flöda, låt kunskapen bubbla hos de som har den. Och som kan göra något av den...


Och nu, detta är första gången jag hör detta om något jag förklarar för det är jag värdelös på i vanliga fall. Hon säger i alla fall: Wow, vilken övertygare =)

Det är fanimej första gången nån någonsin sagt det om mig.

Men i alla fall, det roliga med det hela var att det slutar med att hon öppnar väskan hon har i rullatorn och säger nu ska jag förvalsrösta. Vänta här en stund säger hon... Jaha tänker jag varför då? Men jag väntar i alla fall.

Sen efter ett tag kommer hon ut, säger detta till mig: Jag som varit sosse i 45 år är nu mera PIRAT!

Va sa du sa jag.

Ja du är en go ung man, som verkar kunna din sak om piratpartiet. Så jag gav en röst från mig till er. Tack vare dig.

Eh, jaha tackar så mycket sa jag. Sen traska hon vidare.

Fatta inte riktigt vad som hade hänt men antar att jag värvade en pirat =)

Och visst inte den första jag värvat sen jag blev kommunledare i Örebro. Men helt klart den äldsta jag värvat.
Tänk att om de som har levt så pass länge, och klarat sig utan datorn, mobilen, ja kanske till och med en vanlig hemtelefon kan komma att tro på vår sak och förstå att privatlivet är "heligt". Varför i HELVETE kan inte en vanlig medelålders människa fatta att vi måste få ha privatlivet för oss själva?

Och att Piratpartiet inte endast står för fildelning?

Jag är pirat, stolt över att vara det dessutom. Ni som läser detta och tycker att det verkar någorlunda intressant. Kolla in www.piratpartiet.se ni kanske blir så pass nyfikna att ni går med ;)


Ja det var väl allt tror jag.

I övrigt så mår jag väl så där. Väldigt mycket tankar på mamma, på hur mycket som jag bara skulle vilja ventilera med henne. Ja jag vet att jag har en uppsjö av människor att prata med. Men det är inte samma sak, jag uppskattar verkligen att folk ställer upp... Men mamma är mamma och henne kan ingen ersätta, även om jag vet att ingen försöker med det.

Men vissa saker kan jag bara inte prata med andra om det är bara så...

Så nu får jag spara de bara till mig själv antar jag... Kanske nån som får veta kanske inom en snar framtid när man inte orkar hålla det inne längre. Men det visar sig.

Hoppas i alla fall att mamma har det bra där hon är nu och att hon mår mycket bättre än vad hon gjorde här. Hoppas vi ses nån gång lilla mamma....

The pain in my heart, it's tearing me apart. The sorrow in my soul is killing my spirit.

Ja det får räcka för denna gången...

Metallica, Globen personal och Piratpartiet

Jaha det var ju ett tag sen man kunde skriva överhuvudtaget. Har precis flyttat och fick tillbaka min uppkoppling igår!
Så jävla skönt! Fan alldeles för beroende av internet!

Och som Ellinor skrev i kommentaren på senaste bloggen så vet vi nu vad som hände mamma, och många vet redan om det tydligen. Så snälla kan ni sluta snacka massa jävla skit nu? Och bara låta mammas minne vila i frid och prata om alla glada minnen hon gett er istället för att sitta och koka ihop massa skitsnack!

Jag saknar min mamma så jävla mycket men försöker koncentrera mig på allt det glada och roliga jag fick ha med henne medans hon levde! Och då är det sista jag vill att bli sur på (ursäkta ordvalet) fittor som inte vet vad de snackar om. Jag fattar fortfarande inte riktigt att jag inte har någon mamma längre, och vill bara kunna få komma fram till en tanke som gör att man orkar fortsätta leva "normalt". Och det finns så mycket jag skulle vilja prata med mamma om och få hennes syn på. Men det går ju inte, så just nu känns det lite mer som att man "chansar" varje gång man ska göra någonting.

Saknar dig mamma, önskar att du var här hos mig...

Men i alla fall...

ÄNTLIGEN fick vi se Metallica i Stockholm! Så jävla underbart bra så det finns ju inte.
Ända missnöjet med den dagen var att jag inte fick ta med mig min systemkamera in! Kameror med objektiv gick de inte med på av nån konstig anledning. Grymt irreterad blev jag i alla fall, men det gick över när de börja spela där inne =)

Fick gratis tshirt och en kod för att ladda ner konserten från deras sida =) Asbra!!! =D



Och så över till lite politik också =)

På valborg så blev jag utnämnd till Kommunledare i Örebro kommun, plus att jag är ordförande i Ung Pirat Örebro också. Så nu gäller det att få in en pirat, först i EU och sen i Riksdagen nästa år!

Idag blev det en svart dag i politiken i Frankrike. I dag så röstade Frankrikes nationalförening igenom HADOPI lagen. En helt förvriden lag som gör att du blir avstängd från internet i Frankrike efter 3 varningar. Och den som blir avstängd måste fortsätta betala abonnemanget.

Och lagen gör även att sådana platser som har ett öppet nätverk (såsom caféer, restauranger och liknande) kommer att stå ansvariga för om det fildelas i deras nätverk. Detta i sin tur kommer att leda till att tekniken inte utvecklas i samma takt.

Vad är det för värld detta håller på att bli? Vill vi verkligen leva i ett "storebror" samhälle? Där allt är övervakat?

Personligen så vill jag inte det! Mitt privatliv det är mitt och ingen annans. Speciellt inte nån liten jävel på någon instans i Sverige som ska sitta och lyssna på mina telefonsamtal eller läsa mina sms/e-mail.

Det fria samhället är under anfall av gamla gråa stofiler som Sarkozy bland annat, som kommer att rasera det IT samhälle världen har byggt upp. Varför slå på det som man inte förstår? Sätt er in i det, lär er det, se inte ner på det bara för att ni inte hänger med i svängarna.

Jag menar, får Frankrike genom detta i EU så kan man lika gärna sälja sin dator, ta fram papper och penna igen och skriva vanliga brev! Eller som en parti kollega sade, ta fram djungeltrumman och skicka bongotelegram!

Ni som inte vet riktigt vad ni ska rösta på i EU valet. Ta reda på vad de nya lagarna typ som FRA, IPRED och fler gör i verkliga livet. Och hur det påverkar er i slutänden, kanske det kan få er att ändra uppfattning om Piratpartiet och hur viktigt det vi gör i PP är för den enskilde personen och dess privatliv.

Om inte annat så hör av er till mig så ska jag förklara det för er så gott jag kan =)


En liten blandad blogg blev det. Men nu har jag i alla fall lite att fokusera på. EU val, semester i sommar och lite sånt!
Kommer förmodligen bli lite politik i bloggarna framöver tror jag. Men även annat också.....


Om ni vill se på bilder och sånt så har jag fixat ett "fotoalbum" online om ni vill se vad som händer i mitt lilla liv här i Örebro. Klicka här! Där kan ni även registrera er och lägga upp eget om ni vill dela med er =)

Hej svejs från mig.


Älskar dig mamma!

RSS 2.0